Saturday, January 22, 2011

laksa penang plop!!!!

salam semua...
hehe..rasa epy jer sejak dua 3 hr ni..maybe da cuti kot..ye la kan cuti mid term hehe...p xsyoknye sem ni byk cuti sedangkan byk lg rasa y xblaja..cm xnyempat jer nk hbskan silibes..(main eja jer)hehe...
kesian plak dkt student br t..ye la brapa lame duk umah??9bulan wey...hoho...penatnye..lau kre tu da brapa cupak beras da habes...so kpada adik2 baru anda dinasihatkan rajin2 la yer mcari kereje buat semntara waktu ni..ye la at least dpt gak pgalaman..bukan mcm dulu..jap jer tgu,...
 ni last sem beta berada disni...shah alam y sgt peniing..penattttttttt,..letihhhhhhhhhhhhh....tapi bestttttttt la jugak..hehe...
hr ni mood memasak masih membara...hr ni i masak laksa penang...my faverete..hoho...bukn ap..kalu dah ade laksa depan mata cheq mmg xkan  mkn nasi...bestttttttttttt!!!!!!!!!!!nyummmyyyyy....

kalo g jalan TAR...dpt plak mkn laksa panas2 kat situ perghhhhhhhhhh...syok bangat,..hehe..thanks pada si dia...memahami...kehantuanku pada laksa...(sebenarnya bukan laksa jer..p smua brg kat stu...)hehehe

jalan y best tuk choppinggg!!!yey!!



sajer jer cheq nak letak gmbr y besar  gedebak..ehehee



nk kongsi resepi sikit...salin2...
laksa penang my mom 
laksa 
ikan pelaling/kembong  1kg
bunga kantan      2 kuntum
daun kesum(agak2)..
bawang besar 2labu(lau besar)
lengkuas sikit jer..dlm 5hiris..
cili padi 15biji(ikut kepedasan y anda mau)
cili kering 4tangkai
belacan sikit jugak..hehe
garam
aji sikit lau sape makan lor...
ikan y direbus, di asingkan dr tulang then+blend bersama bwg+lengkuas+cili pada+cili kering+belacan...
pastu masuk la air sesedap y korang nk..p jgn byk sgt t xpekat plak...
agak2 la...then letakkan la daun kesum+bunga kantan yang da dibelah dua..
try la..mesti jd punya..hehe

No comments:

Post a Comment